Analýza projektů realizovaných úřady práce - Štěpánová, Jana; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Sýkorová, Petra (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu projektů realizovaných úřady práce v programovém období 2007 až 2013. V teoretické části práce jsou prezentovány teoretické poznatky týkajících se sociální politiky, včetně politiky zaměstnanosti ČR. Teoretická část obsahuje také poznatky sociální politiky v kontextu politiky soudržnosti EU, kde se zaměřuje na její cíle a nástroje. Tato část práce také charakterizuje operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. V praktické části jsou prezentovány výsledky provedeného dotazníkového šetření a jsou navrhnuta konkrétní opatření směřující ke zlepšení realizace projektů realizovaných ÚP ČR. Praktická část práce porovnává projekty Vzdělávejte se pro růst v Kraji Vysočina a Vzdělávejte se pro růst v Kraji Vysočina II. a vyhodnocuje i ekonomickou stránku obou projektů. Okrajovou kapitolou praktické části je porovnání nákladů na jednoho účastníka svářečského kurzu projektu Vzdělávejte se pro růst v Kraji Vysočina II. s tímtéž kurzem přes rekvalifikaci zabezpečenou Úřadem práce ČR.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jana Krbová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: sociální politika; politika zaměstnanosti; dotazníky; management [obor dipl. práce]; Evropský sociální fond; diplomové práce; social policy; manpower policy; questionnaires; master's theses