Návrh kontrol systému řízení přístupů a správy identit - Hurych, Tomáš; Matuštík, Ondřej; Lipták, Ronald; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
V dnešní době se pozornost v rámci bezpečnosti IT čím dál tím více zabývá bezpečností identit zaměstnanců a uživatelů informačních systémů. Tento jev je ještě více umocněn rychle rostoucím počtem cloudových služeb. Tato diplomová práce stručně vysvětluje základní pojmy z oblasti řízení přístupů a správy identit. V práci jsou dále identifikovány požadavky a dopady rizik na systém řízení přístupů a správy identit. Hlavním cílem práce je obecný návrh kontrol systému řízení přístupů a správy identit, který byl navržen tak, aby odpovídal legislativním potřebám, předpisům, standardům nebo rámcům běžně užívaným v podnikové IT praxi. K popisu kontrol bylo využito zejména rámce Cobit a příručky IT Assurance Guide. Práce obsahuje i krátké doporučení, jakým způsobem je potřeba návrh kontrol upravit v prostředí cloudu.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses