Nájem, pacht a leasing - shoda a rozdíly - Jindra, Petr; Švarc, Zbyněk, 1950-; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání nájmu, pachtu a leasingu z právního i praktického hlediska. Cílem práce je zjistit, jakým způsobem lze tyto instrumenty použít v případě pořízení movité věci pro soukromé účely. Jako příklad je zde zvolen osobní automobil. Pro zkoumání a vyhodnocení jsou použity metody analýzy a komparace. Obecným zvykem soukromých osob v případě pořizování osobního automobilu je využití metody financování úvěrem nebo finančním leasingem. Autor práce proto porovnal nabídky těchto forem financování spolu s nabídkou operativního leasingu, tak jako jejich obchodní podmínky platné pro zákazníky. Operativní leasing ve zkoumaném případě vyšel finančně nejvýhodněji. Výsledek zkoumání se však nedá zobecnit, neboť daný případ byl zkoumán za určitých podmínek a předpokladů.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses