Obchodné vzťahy medzi Čínou a Afrikou s dôrazom na priame zahraničné investície - Janošková, Michaela; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Müller, David, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Vznik FOCAC spolu s vypuknutím finančnej krízy znamenali expanziu čínskych PZI v krajinách Afriky, čím si zároveň získali zvýšenú pozornosť, ktorá sa okrem iných dôvodov stala námetom pre vypracovanie tejto bakalárskej práce. Ústrednou témou práce je analýza investičných vzťahov medzi Čínou a africkými krajinami, pričom hlavný dôraz je kladený na vzájomnú kooperáciu a vývoj čínskych PZI v Afrike. Bakalárska práca k danej problematike prispieva tým, že komplexne rozoberá nielen vývoj čínskych PZI v Afrike, ale aj ich umiestnenie z pohľadu teritoriálnej a odvetvovej štruktúry. Autorka sa zároveň snaží v práci priniesť vlastné názory a postoje na danú problematiku.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses