Rozhodování o poskytovatelicloudových služeb s ohledem na bezpečnost dat - Račanský, Jan; Matuštík, Ondřej; Böhmová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Organizace, které si během předchozích let zvykly na provozování svých služeb na vlastní infrastruktuře, dnes stále častěji stojí před rozhodnutím, jestli budou dále provozovat své IT služby tímto způsobem nebo využijí nové možnosti cloudových služeb. Ovšem přechod na tuto novou technologii, kdy svěřují svá data do rukou cizí firmy, doprovází strach z bezpečnosti jejich citlivých dat. Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout referenční model, který bude organizacím asistovat při jejich rozhodování o poskytovateli cloudových služeb s ohledem na bezpečnost dat. V závěru práce ověřuje kvalitu a využitelnost tohoto referenčního modelu na základě znalostí a poznatků, které jsou získány během rozhovorů s IT specialisty.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses