Efektivita propagace sportovní události sportovní událostí - Rak, Tomáš (2015)
Diplomová práce přináší pohled na organizaci sportovní události Prague Riverside cross v Praze, která se koná za účelem zviditelnění sportu vodní slalom na divoké vodě v době konání Světového poháru ve vodním slalomu na divoké vodě v pražské Tróji a také za účelem přilákání obecenstva na tuto hlavní sportovní akci. Práce představí vymezení specifik propagace události událostí a zaměří se na efektivitu takovéto propagace na konkrétním příkladu. Cílem práce je na základě analýz organizace sportovní události a na základě analýz návštěvnosti a obecném povědomí vyhodnotit smysl a efektivitu eventové propagace, doporučit vhodné návrhy pro budoucí propagování touto formou a v neposlední řadě upozornit na nevhodná řešení a rizika eventové propagace. Práce porovnává stav před využitím propagace událostí a po zavedení této metody. K výsledkům budou použity metody dotazníkového šetření, finanční analýza a porovnání statistických dat.