Změny a trendy v české zahraniční politice a ekonomické diplomacii vůči Čínské lidové republice - Hronová, Jitka (2015)
Diplomová práce Změny a trendy v české zahraniční politice a ekonomické diplomacii vůči Čínské lidové republice se zabývá politickými a obchodními vztahy mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou. Především je sledován měnící se postoj české zahraniční politiky vůči Číně od roku 1993 do současnosti. S pomocí analýzy ekonomické diplomacie práce poukazuje na možnosti podpory mezinárodního obchodu. Kromě analýzy primárních a sekundárních dat je v práci využita deskripce, analogie či syntéza. Pomocí těchto metod práce zkoumá, zda změny v české zahraniční politice vůči Číně vedly ke zlepšení česko-čínských obchodních vztahů.