Změny a trendy v české zahraniční politice a ekonomické diplomacii vůči Čínské lidové republice - Hronová, Jitka; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce Změny a trendy v české zahraniční politice a ekonomické diplomacii vůči Čínské lidové republice se zabývá politickými a obchodními vztahy mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou. Především je sledován měnící se postoj české zahraniční politiky vůči Číně od roku 1993 do současnosti. S pomocí analýzy ekonomické diplomacie práce poukazuje na možnosti podpory mezinárodního obchodu. Kromě analýzy primárních a sekundárních dat je v práci využita deskripce, analogie či syntéza. Pomocí těchto metod práce zkoumá, zda změny v české zahraniční politice vůči Číně vedly ke zlepšení česko-čínských obchodních vztahů.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses