Akulturace imigrantů v ČR - Churaňová, Martina (2016)
Diplomová práce se zabývá procesem akulturace imigrantů v ČR. Cílem diplomové práce je analyzovat akulturační proces a jeho jednotlivá stádia u cizinců různých národností a určit opakující se vzorec jejich chování během začleňování do nové společnosti, včetně faktorů, které na akulturační proces mohou mít vliv. Výstupem diplomové práce je konkrétní doporučení pro úřady migrační politiky v ČR a určení akulturační strategie, která je pro imigranty typická.