Pravomoc Evropské unie regulovat GMO - Vyletová, Veronika (2016)
Diplomová práce se věnuje právní úpravě geneticky modifikovaných potravin a krmiv v Evropské unii. Snaží se nalézt odpověď na otázku, zda a jak lze regulovat jejich využívání a jakým směrem by se tato úprava mohla vyvíjet. Úvahy jsou doplněny evropskou judikaturou. Dále práce uvádí spory mezi Evropskou unií a Mezinárodní obchodní organizací týkající se úpravy využívání geneticky modifikovaných organizmů. Na základě dostupných informací práce dochází k neohrožení ochrany evropského spotřebitele po účinnosti Transatlantického obchodního a investičního partnerství mezi Evropskou unií a Spojenými státy americkými.