Pravomoc Evropské unie regulovat GMO - Vyletová, Veronika; Grmelová, Nicole, 1975-; Vavrečka, Jan, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se věnuje právní úpravě geneticky modifikovaných potravin a krmiv v Evropské unii. Snaží se nalézt odpověď na otázku, zda a jak lze regulovat jejich využívání a jakým směrem by se tato úprava mohla vyvíjet. Úvahy jsou doplněny evropskou judikaturou. Dále práce uvádí spory mezi Evropskou unií a Mezinárodní obchodní organizací týkající se úpravy využívání geneticky modifikovaných organizmů. Na základě dostupných informací práce dochází k neohrožení ochrany evropského spotřebitele po účinnosti Transatlantického obchodního a investičního partnerství mezi Evropskou unií a Spojenými státy americkými.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses