Podpora exportu ČR se zaměřením na Argentinu - Neužil, Jakub (2016)
Cílem práce je tedy nejdříve, v první části, definovat, co to vlastně podpora exportu je, jakých používá nástrojů a jak je vnímána českými vládními představiteli. Zaměřím se v této části hlavně na činnost agentury Czechtrade. Představím její historii a hlavně aktuální situaci a vývoj sítě jejích zahraničních kanceláří, prostřednictvím kterých hlavně napomáhá českým exportérům v zahraničí. Ve druhé velké části pak budu chtít trochu zanalyzovat aktuální ekonomickou situaci Argentiny, popsat charakteristiky obchodního jednání a shrnout české obchodní aktivity v této zemi. Budu se tedy snažit zodpovědět otázky: Jsou proexportní aktivity českých politických představitelů odpovídající rostoucí důležitosti podpory exportu? Má Česká republika v Argentině šanci se svými výrobky i nadále uspět tak, jak tomu bylo v minulosti? A pokud ano, ve kterých odvětvích má zde nejsilnější pozici? A pokud se již nyní zdá, že se Argentina s novou politickou reprezentací se konečně vymaní z aktuální krize, nebylo rozhodnutí o zrušení kanceláře CzechTrade v Buenos Aires chybou?