Podpora exportu ČR se zaměřením na Argentinu - Neužil, Jakub; Müller, David, 1979-; Harmáček, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem práce je tedy nejdříve, v první části, definovat, co to vlastně podpora exportu je, jakých používá nástrojů a jak je vnímána českými vládními představiteli. Zaměřím se v této části hlavně na činnost agentury Czechtrade. Představím její historii a hlavně aktuální situaci a vývoj sítě jejích zahraničních kanceláří, prostřednictvím kterých hlavně napomáhá českým exportérům v zahraničí. Ve druhé velké části pak budu chtít trochu zanalyzovat aktuální ekonomickou situaci Argentiny, popsat charakteristiky obchodního jednání a shrnout české obchodní aktivity v této zemi. Budu se tedy snažit zodpovědět otázky: Jsou proexportní aktivity českých politických představitelů odpovídající rostoucí důležitosti podpory exportu? Má Česká republika v Argentině šanci se svými výrobky i nadále uspět tak, jak tomu bylo v minulosti? A pokud ano, ve kterých odvětvích má zde nejsilnější pozici? A pokud se již nyní zdá, že se Argentina s novou politickou reprezentací se konečně vymaní z aktuální krize, nebylo rozhodnutí o zrušení kanceláře CzechTrade v Buenos Aires chybou?
Vedoucí práce: David Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses