Vplyv Zbigniewa Brzezinskeho na formovanie zahraničnej politiky USA - Danielovičová, Adriana; Veselý, Zdeněk, 1950-; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práca sa zaoberá analýzou formovania zahraničnej politiky Spojených štátov amerických prostredníctvom poradcu pre otázky národnej bezpečnosti Zbigniewa Brzezinskeho prevažne počas administratívy prezidenta Jimmyho Cartera. Brzezinski sa osobne účastnil priebehu rozhovorov o limitácii jadrových zbraní so ZSSR a významne prispel k podpisu SALT II. Považuje sa i za jednu z vedúcich osobností procesu normalizácie vzťahov s Čínskou ľudovou republikou. V súčasnosti sa vyjadruje k otázkam americkej i globálnej bezpečnosti a je uznávaným stratégom a prognostikom.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses