Analýza bezbariérového cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Benešová, Michaela (2016)
Bezbariérový cestovní ruch v Benešově a jeho okolí je hlavním zkoumaným tématem této bakalářské práce. Cílem práce je podat ucelený pohled na úroveň bezbariérového cestovního ruchu v destinaci. Úvodní část bakalářské práce se zabývá vymezením pojmů cestovní ruch, bezbariérový cestovní ruch pro handicapované, způsoby integrace zdravotně postižených lidí do společnosti, typy kompenzačních pomůcek usnadňujících pohyb, bezbariérovostí staveb a dopravy a lázeňským cestovním ruchem. Druhá část práce je zaměřena na analýzu bezbariérového cestovního ruchu ve městě Benešov a v jeho okolí. Důležitou částí je vlastní průzkum, díky němuž bylo možné teoretické poznatky uplatnit v praxi. Poslední částí je představení nového projektu Mapy bez bariér.