Fúze z pohledu daňového práva - Korcová, Tereza (2016)
Tato diplomová práce se zabývá daňovými aspekty fúzí. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje obecné charakteristice fúzí. Jsou zmíněny důvody pro uskutečnění fúzí, členění a průběh fúzí. Další kapitola se věnuje české a zahraniční legislativě. Poslední kapitola obsahuje podrobnou analýzu daňových aspektů fúzí, především z pohledu daní z příjmů.