Kulturní standardy Francie - Dostálová, Eva; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Studie interkulturní komunikace a managementu je na vzestupu od 50. let, kdy si jednotliví vědci začali uvědomovat důležitost role kultury v mezinárodních vztazích. Předmětem studia této diplomové práce je právě kulturně podmíněné vnímání a chování Francouzů v aplikaci na business. Základní charakteristické prvky francouzské kultury byly identifikovány prostřednictvím studie výzkumů a zjištění předních vědců v oboru, tj. Geerta Hofstede a Fonse Trompenaarse, a následně za účelem detailnější analýzy kulturních rozdílů byl proveden kvalitativní výzkum založený na hloubkových rozhovorech se vzorkem 12 respondentů. Ti byli ochotni věnovat svůj čas a podělit se o své zkušenosti ze spolupráce s Francouzi, ať již přímo ve Francii nebo v přímé spolupráci s Francouzi v Česku. Existence bariér komunikace mezi oběma kulturami byla na základě výzkumu potvrzena, a výzkum kulturních odlišností byl tak opodstatněn. Výsledky výzkumu jsou interpretovány v sérii doporučení určené pro Čechy, které shrnují zjištěné fenomény.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses