Perspektivy rozvoje cestovního ruchu v Českém ráji - Klárová, Karolína (2016)
Tato práce se zabývá cestovním ruchem v Českém ráji a perspektivami jeho rozvoje. V teoretické části popisuje turistické atraktivity a turistickou infrastrukturu regionu. Dále je analyzován časový vývoj návštěvnosti památek a přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních. V praktické části je vyhodnocen vlastní průzkum veřejného mínění, vypracována SWOT analýza a nakonec vytvořen návrh produktu propagace Českého ráje - turistická slevová karta.