Obrana proti útokům sociálního inženýrství - Škopec, Antonín (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sociálního inženýrství a obrany proti němu. Útoky sociálního inženýrství představují výraznou hrozbu pro organizace a jejich informační systémy, jelikož jejich cílem je nejslabší článek zabezpečení každého informačního systému - uživatel. Útočník tak může snadno obejít i velice sofistikované technické zabezpečení systému. Tato práce se zaobírá otázkou, jak efektivně zabezpečit lidský prvek informačního systému.