Obrana proti útokům sociálního inženýrství - Škopec, Antonín; Sigmund, Tomáš; Šimek, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sociálního inženýrství a obrany proti němu. Útoky sociálního inženýrství představují výraznou hrozbu pro organizace a jejich informační systémy, jelikož jejich cílem je nejslabší článek zabezpečení každého informačního systému - uživatel. Útočník tak může snadno obejít i velice sofistikované technické zabezpečení systému. Tato práce se zaobírá otázkou, jak efektivně zabezpečit lidský prvek informačního systému.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses