Dopady přechodu k demokratickému režimu na konflikty v Nigérii a na vztahy s nejbližšími sousedy - Fialová, Lenka (2016)
Práce je zaměřena na zkoumání důsledků politické transformace na vnitřně-bezpečnostní a ekonomickou situaci v Nigérii. Cílem je důsledné zpracování přechodu k demokratickému režimu na přelomu tisíciletí a jeho následný vliv na konflikty v Nigérii. Jak se k těmto konfliktům nově nastolená vláda postavila a jak se s nimi zvládla (či nezvládla) vypořádat a jak to ovlivnilo ekonomickou situaci celého státu a vztahy s nejbližšími sousedy.