Evropská unie a její mocenský vliv na činy a fungování lidskoprávních nevládních organizací v izraelsko-palestinském konfliktu - Jerhotová, Kristýna; Havlová, Radka, 1975-; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahy mezi vybranými evropskými lidskoprávními nevládními organizacemi a Evropskou unií v izraelsko-palestinském konfliktu. Cílem této práce je analyzovat akce těchto NGOs, postoje EU a zjistit, ve kterých kampaní docházelo k vzájemnému ovlivňování. Tzn. kdy NGOs se snažily ovlivnit či změnit politiku EU, a naopak reflektuje-li podpora NGOs ze strany EU její stanoviska. Práce bude obsahovat kromě vlastní analýzy i vývoj postavení EU v konfliktu, jak se angažovala a formovaly se její postoje. Součástí budou i konkrétní porušování lidských práv dle Amnesty International, Human Rights Watch, Komise OSN pro lidská práva.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses