Gastronomické trasy Prahou - Lampertová, Denisa (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá gastronomickými trasami Prahou zaměřené na českou a pražskou kuchyni. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku pojmů z oblasti cestovního ruchu, gastronomického cestovního ruchu a ocenění a ceny v gastronomii. Praktická část obsahuje charakteristiku české kuchyně, nynější pořadatele gastronomických tras v Praze a jejich komparace a statistiky týkající se stravovacích zařízení v hlavním městě Praze. Další částí je vypracování dvou gastronomických tras. Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat dvě gastronomické trasy pro dva typy klientely a to pro turisty a gurmány. Byly stanoveny podmínky pro obě trasy a výběr podniků byl ovlivněn hodnocením veřejnosti a osobními zkušenostmi. Následně byla vypracována komparace těchto tras se stanovenými kritérii.