Role Belgie ve Rwandě od kolonizace až po rwandskou genocidu - Kovářová, Markéta; Havlová, Radka, 1975-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Rwandská genocida byla připravována a vykonávána na základě etnické příslušnosti. Etnické rozdělení a vzrůstající nevraživost měly vícero příčin a vliv kolonizátorů byl často označován za jednu z nich. Bakalářská práce Role Belgie ve Rwandě od kolonizace až po Rwandskou genocidu zkoumá, jakým způsobem Belgie pomohla eskalaci nenávisti mezi Hutuy a Tutsii a zda tím nepřímo přispěla ke genocidě z roku 1994.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses