Optimalizace logistických procesů v konkrétní organizaci - Kubát, Michael (2016)
Diplomová práce je zaměřena na některé možnosti optimalizace logistických procesů. V teoretické části jsou popsány důležité pojmy, které seznámí čtenáře s procesy, jejich analýzou a následnou optimalizací. Dále je zde prostor věnován metrikám, podle kterých je možné procesy hodnotit a řídit. Praktická část nabízí případovou studii. Obsahuje seznámení s organizací, zmapování jejich procesů, provedení analýzy skladových procesů, jejich následné vyhodnocení a navržení zlepšení. Navržená zlepšení byla vytvořena v duchu Lean managementu. Jako další návrh na zlepšení skladových procesů byla provedena a vyhodnocena analýza skladových zásob, jejímž výsledkem byl návrh na nové rozložení skladu, který podpoří další optimalizaci.