EU a její přístup k ukrajinské krizi od Majdanu po Minsk 2 - Hovorková, Petra (2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem ukrajinské krize v historických, a především pak soudobých souvislostech. Cílem práce je analyzovat přístup Evropské unie k řešení války na východní Ukrajině a k případům porušování mezinárodního práva ze strany Ruské federace. Rozsahem se práce věnuje událostem na Ukrajině od demonstrací na kyjevském náměstí Nezávislosti, až po vyjednání druhé mírové dohody v Minsku. Předmětem zkoumání je i budoucnost Ukrajinského státu jakožto rovnocenného partnera EU i Ruska.