EU a její přístup k ukrajinské krizi od Majdanu po Minsk 2 - Hovorková, Petra; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem ukrajinské krize v historických, a především pak soudobých souvislostech. Cílem práce je analyzovat přístup Evropské unie k řešení války na východní Ukrajině a k případům porušování mezinárodního práva ze strany Ruské federace. Rozsahem se práce věnuje událostem na Ukrajině od demonstrací na kyjevském náměstí Nezávislosti, až po vyjednání druhé mírové dohody v Minsku. Předmětem zkoumání je i budoucnost Ukrajinského státu jakožto rovnocenného partnera EU i Ruska.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses