Severské země a jejich vliv na environmentální politiku Evropské unie - Šimánková, Magdalena; Sršeň, Radim; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vlivu severských států na utváření environmentální politiky na poli Evropské unie. Severské státy jsou všeobecně známy svým kladným postojem k ochraně životního prostředí. Navíc pro členské státy EU hraje evropská politika životního prostředí velmi podstatou roli, a je tedy logické, že cílem jejich zájmu je určitým způsobem ovlivňovat evropské instituce, které jsou za tvorbu této politiky zodpovědné. Cílem této práce je podat informace nejen o vlivu samotných států severní Evropy, ale také o severských společnostech a firmách. Velmi důležitou a vlivnou silou jsou rovněž mezinárodní platformy spolupráce, jakožto Severní rada či Severní dimenze, kterým je proto věnována významná část této bakalářské práce.
Vedoucí práce: Radim Sršeň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses