Aplikace pro analýzu akcií - Žižka, Ladislav; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce se zabývá vývojem aplikace pro fundamentální analýzu akcií. Hlavním cílem práce je vytvoření aplikace, která bude sloužit individuálním investorům jako podpora při provádění fundamentální analýzy akcií. Jedná se o desktopovou aplikaci, která provádí výpočty s vysokou přesností a využívá volně přístupné on-line zdroje finančních dat. Pro její vývoj byl použit programovací jazyk Java. Aplikace bude k dispozici jako volně dostupná alternativa pro již existující placené aplikace. V první části práce je představen kapitálový trh a akciová burza, dále je provedena charakteristika akcie a následně vysvětlen princip fundamentální analýzy akcií. Ve druhé části práce byl uskutečněn průzkum trhu s aplikacemi pro fundamentální analýzu, dále byl popsán návrh a implementace vlastní aplikace pro fundamentální analýzu akcií a nakonec bylo provedeno vyhodnocení této aplikace.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses