Management krajiny Dolního Třebonína - Koleňáková, Dagmar; Syrovátka, Oldřich; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem bakalářské práce Management krajiny Dolního Třebonína je zhodnotit stav krajiny obce Dolní Třebonín, navrhnout vhodná opatření pro komplexní pozemkové úpravy zaměřené na stabilizaci odtokových poměrů v krajině a představit tyto návrhy dotčeným zemědělcům a starostovi obce. Zhodnocení současného stavu krajiny daného území je vypracováno dle terénních pochůzek, z map erozního ohrožení, stanovení koeficientu ekologické stability, územního systému ekologické stability a porostních příznaků na ortofotomapách. Pomocí získaných informací jsou v práci navrhnuty dílčí úpravy daného území pro komplexní pozemkové úpravy a zakresleny do map v programu Quantum GIS. Tato opatření mají za úkol revitalizaci krajiny, zejména stabilizaci odtokových poměrů. Dále jsou v práci také obsažené postoje soukromého zemědělce a starosty obce ke komplexním pozemkovým úpravám.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: environmentální management; krajina; pozemkové úpravy; odtokové faktory; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; environmental management; landscape; reallocation of land; runoff factors; bachelor's theses