Světový trh s kávou se zaměřením na Kolumbii - Jančí, Martina; Jiránková, Martina, 1967-; Hronešová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá světovým trhem kávy a bližší analýzou postavení Kolumbie na tomto trhu. Úvod se věnuje charakteristice kávy od její historie, přes pěstování, zpracování, nákup a pražení až po její spotřebu. Následně je charakterizován světový trh s kávou. Na tomto trhu hraje důležitou roli Mezinárodní organizace pro kávu založená na kávových dohodách. Dále jsou představeni největší kávoví producenti, exportéři, spotřebitelé, importéři a také nejznámější kavárenské řetězce. Práce také přibližuje fungování světových kávových burz. Poslední kapitola se věnuje postavení Kolumbie na světovém trhu. Kolumbijský kávový trh je analyzován pomocí získaných hodnot produkce, spotřeby, exportu a importu.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses