Návrh agilní metodiky pro Business Intelligence projekty - Huňáček, Tomáš; Novotný, Ota, 1971-; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Diplomová práce se zabývá tématem návrhu agilní metodiky pro Business Intelligence projekty. Práce přednáší problematiku Business Intelligence, prezentuje metodiky pro řízení projektů i věcné metodiky pro budování datových skladů. Prezentuje metodiky Scrum, BEAM* a Data Vault a přístupy pomodoro, Action Centered Leadership a 40hodinový pracovní týden. Na základě syntézy prezentovaných metodik a přístupů definuje metodiku pro řízení Business Intelligence projektů. Navržená metodika HooBI je novou, minimální metodikou pro uchopitelné agilní řízení Business Intelligence projektů postavených na datovém skladu obsahující věcné prvky Business Intelligence s metodami pro efektivní práci. Užití metodiky je dvoufázově verifikováno; prvotně pomocí porovnání řízení dříve reálně uskutečněného projektu bez zjevně použité metodiky s alternativou použití navržené metodiky HooBI, sekundárně pomocí posouzení expertem. Výsledná metodika by měla zjednodušit tvorbu a řízení Business Intelligence projektů a může sloužit profesionálům v oblasti Business Intelligence
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses