Pozemkové úpravy ve vybraném katastru - hodnocení - Bulant, Ondřej; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Wimmer, Jiří (2016)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením komplexních pozemkových úprav realizovaných ve vybraném katastru, a to na základě porovnání s vlastním kvalifikovaným návrhem protierozních a protiodtokových prvků. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na popis problematiky klimatických změn jak z globálního hlediska, tak z oblasti České republiky. Popsány jsou příčiny, následky a také vhodná adaptační opatření na důsledky klimatických změn. Praktická část popisuje vybranou oblast katastru a samotné zhodnocení provedených komplexních pozemkových úprav. Následně je vypracován návrh vhodných opatření na klimatické změny, které s sebou přinášejí problémy s nedostatkem vody.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: klimatické změny; sucha; pozemkové úpravy; adaptace (biologie); management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; climate changes; dry atmosphere; reallocation of land; adaptation (biology); bachelor's theses