Management pramenné oblasti řeky Jihlavy - Sviták, Jan; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Duchek, Stanislav (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá managementem pramenné oblasti řeky Jihlavy. Práce je vytvořena na základě zjištěného stavu pramenné oblasti řeky Jihlavy, která je nyní značně ekologicky nestabilní z důvodů nevhodných regulací a zemědělského využití. Tento stav je v práci popsán a zhodnocen. Na základě toho jsou navržena taková nápravná opatření, která povedou ke zvýšení ekologické stability krajiny pramenného povodí, a to zejména odtokových poměrů. Tato opatření mohou po-sloužit jako podklad pro iniciaci a realizaci komplexních pozemkových úprav (KPÚ). Z toho důvodu budou zjišťovány postoje vedení jednotlivých obcí k realizaci komplexních pozemkových úprav.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Keywords: environmentální management; pozemkové úpravy; revitalizace vodních toků; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; environmental management; reallocation of land; revitalization of streams; bachelor's theses