Dočasné poskytování služeb na vnitřním trhu EU - Kvapilová, Nikola; Štěpánek, Petr; Hubková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se věnuje volnému pohybu služeb v rámci členských států EU, EHP a Švýcarska, jakožto jedné ze svobod jednotného trhu EU. Ten nabízí poskytovatelům služeb rozšířit své podnikání i do jiných členských států formou dočasného poskytování služeb, a to prostřednictvím vysílání pracovníků zaměstnavateli nebo přeshraničního poskytování služeb osobami samostatně výdělečně činnými. Práce se tak zaměřuje zejména na to, jaké podmínky musí poskytovatelé služeb při dočasném poskytování služeb splnit v rámci všech členských států, konkrétně se pak zabývá podmínkami stanovenými v České republice. Závěrečná kapitola uvádí překážky, na které mohou poskytovatelé služeb v současné době narážet.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses