Poznávací zájezdy - analýza dopravních a ubytovacích řešení - Hubová, Michaela (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou dopravných a ubytovacích zariadení z náhodne vybraných poznávacích zájazdov z vybraných či už viac alebo menej významných cestovných kancelárií. V prvej časti práce sú definované jednotlivé pojmy súvisiace s danou témou, ktoré sú následne využité dvojakým spôsobom, a to analýzou a tvorbou vlastného poznávacieho zájazdu. Práca si kladie za cieľ vytvoriť takú analýzu, na základe ktorej bude možné definovať najčastejšie využívané ubytovacie zariadenia, druh dopravy a stým súvisiaci celkový poznávací zájazd. Ďalším cieľom je vytvoriť originálny zájazd po Slovenskej republike, pretože Slovensko je pre turistov veľmi atraktívne. Má bohaté zastúpenie rôznych kultúrnych, historických a prírodných pamiatok, ktoré stoja za navštívenie. Zájazd je zaujímavý prepojenosťou peších túr, plavieb po riekach a návštevami rôznych kultúrnych pamiatok.