Strategická analýza podniku - Sklenářová, Jitka (2016)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit stávající strategii analyzovaného podniku, navrhnout její úpravu s ohledem na strategii mateřské společnosti a také navrhnout doporučení pro zlepšení jeho současné situace a jeho budoucí rozvoj. K naplnění cíle jsou identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby analyzovaného podniku. K tomuto účelu práce využívá analytických metod strategické analýzy, konkrétně analýzy vnějšího, konkurenčního a vnitřního prostředí podniku. Práce je nepřímo rozdělena na oblast teoretickou, metodickou a praktickou. V části teoretické jsou popsány základní pojmy a teoretická východiska vybraných analýz, které jsou v praktické části aplikovány na zvolený podnik. Metodicky práce staví na kvalitativním a kvantitativním výzkumu.