Strategická analýza podniku - Sklenářová, Jitka; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Ezrová, Hana, 1941- (2016)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit stávající strategii analyzovaného podniku, navrhnout její úpravu s ohledem na strategii mateřské společnosti a také navrhnout doporučení pro zlepšení jeho současné situace a jeho budoucí rozvoj. K naplnění cíle jsou identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby analyzovaného podniku. K tomuto účelu práce využívá analytických metod strategické analýzy, konkrétně analýzy vnějšího, konkurenčního a vnitřního prostředí podniku. Práce je nepřímo rozdělena na oblast teoretickou, metodickou a praktickou. V části teoretické jsou popsány základní pojmy a teoretická východiska vybraných analýz, které jsou v praktické části aplikovány na zvolený podnik. Metodicky práce staví na kvalitativním a kvantitativním výzkumu.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: strategický management; konkurenceschopnost; management [obor dipl. práce]; strategická analýza; Interní analýza; externí analýza; diplomové práce; strategic planning; competitiveness; master's theses