Marketingová komunikácia vybraného športového klubu - Marko, Martin (2016)
Šport je doménou, v ktorej sa zaobchádza s nemalými finančnými prostriedkami a kde je marketing, rovnako ako v iných oblastiach čoraz dôležitejším faktorom úspechu. Táto práca popisuje, hodnotí a ponúka odporúčania ohľadom marketingovej komunikácie najväčšieho klubu českej extraligy, ktorým je HC Sparta Praha. Na základe výskumu, ktorý prebiehal formou dotazníka, autor zhodnotil marketingovú komunikáciu klubu HC Sparta Praha ako prevažne efektívnu s priestorom na zlepšovanie. Okrem toho, ako sekundárny cieľ táto práca charakterizuje cieľovú skupinu pre marketingovú komunikáciu a to na základe demografických znakov. Z teoretických poznatkov je v práci zhrnutá teória marketingu s dôrazom na komunikáciu a prostredie športu. V teoretickej časti autor pracuje s publikáciami autorov ako Karlíček, Čáslavová alebo Pitts a v analytickej sa potom opiera o informácie poskytnuté priamo zástupcom HC Sparta Praha Janom Rachotom.