Marketingová komunikácia vybraného športového klubu - Marko, Martin; Průša, Přemysl, 1980-; Fedák, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Šport je doménou, v ktorej sa zaobchádza s nemalými finančnými prostriedkami a kde je marketing, rovnako ako v iných oblastiach čoraz dôležitejším faktorom úspechu. Táto práca popisuje, hodnotí a ponúka odporúčania ohľadom marketingovej komunikácie najväčšieho klubu českej extraligy, ktorým je HC Sparta Praha. Na základe výskumu, ktorý prebiehal formou dotazníka, autor zhodnotil marketingovú komunikáciu klubu HC Sparta Praha ako prevažne efektívnu s priestorom na zlepšovanie. Okrem toho, ako sekundárny cieľ táto práca charakterizuje cieľovú skupinu pre marketingovú komunikáciu a to na základe demografických znakov. Z teoretických poznatkov je v práci zhrnutá teória marketingu s dôrazom na komunikáciu a prostredie športu. V teoretickej časti autor pracuje s publikáciami autorov ako Karlíček, Čáslavová alebo Pitts a v analytickej sa potom opiera o informácie poskytnuté priamo zástupcom HC Sparta Praha Janom Rachotom.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses