Energetická politika EU - Saláková, Iva (2016)
Diplomová práce je zaměřená na energetickou politiku, což je v současnosti jedno z nejvíce diskutovaných témat po celém světě. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola popisuje současnou energetickou situaci v EU, její energetický mix a energetickou bezpečnost. Druhá kapitola se zaměřuje na energetický mix ve vybraných členských státech. Ve třetí kapitole je věnována pozornost jednotlivým zdrojům energie, jejich výhodám a nevýhodám, efektivitě a účinnosti. Poslední kapitola se zaměřuje na ochranu životního prostředí a klimatickou konferenci v Paříži.