Energetická politika EU - Saláková, Iva; Jeníček, Vladimír, 1932-; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce je zaměřená na energetickou politiku, což je v současnosti jedno z nejvíce diskutovaných témat po celém světě. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola popisuje současnou energetickou situaci v EU, její energetický mix a energetickou bezpečnost. Druhá kapitola se zaměřuje na energetický mix ve vybraných členských státech. Ve třetí kapitole je věnována pozornost jednotlivým zdrojům energie, jejich výhodám a nevýhodám, efektivitě a účinnosti. Poslední kapitola se zaměřuje na ochranu životního prostředí a klimatickou konferenci v Paříži.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses