Postavenie Číny na svetovom trhu cukru - Vatahová, Zuzana (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať súčasné postavenie Číny na svetovom trhu cukru. V prvej kapitole analyzujem súčasný svetový trh cukru. V druhej kapitole sa zameriavam na Čínu a jej vývoj cukrovarníctva do 21. storočia. V tretej kapitole približujem trh cukru v Číne v súčasnosti, produkciu, spotrebu a vývoj cien cukru na tomto trhu. V štvrtej kapitole za venujem zahraničnému obchodu Číny s cukrom, exportu a importu cukru a jej obchodným partnerom. V poslednej kapitole sa zameriavam na prognózy a predpovede produkcie, spotreby, exportu a importu cukru v Číne do roku 2024.