Priority a nástroje obchodně-politického směřování Argentiny - Hrobská, Eva (2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je popis smluvních a nesmluvních nástrojů využívaných v obchodní politice Argentiny a jejich vlivu na teritoriální strukturu obchodu a investic. Práce je zaměřena jak na popis konkrétních nástrojů, tak i na popis jejich využití v kontextu ekonomického vývoje s důrazem na poslední roky. První část se věnuje popisu obchodně-politických vztahů a opatřením mající přímo vliv na jejich vývoj. Druhá část se věnuje smluvním nástrojům a postavení Argentiny v regionálních organizacích, zejména MERCOSUR. Třetí část je věnována konkrétním nesmluvním, resp. autonomním, nástrojům obchodní politiky.