Priority a nástroje obchodně-politického směřování Argentiny - Hrobská, Eva; Hnát, Pavel, 1981-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je popis smluvních a nesmluvních nástrojů využívaných v obchodní politice Argentiny a jejich vlivu na teritoriální strukturu obchodu a investic. Práce je zaměřena jak na popis konkrétních nástrojů, tak i na popis jejich využití v kontextu ekonomického vývoje s důrazem na poslední roky. První část se věnuje popisu obchodně-politických vztahů a opatřením mající přímo vliv na jejich vývoj. Druhá část se věnuje smluvním nástrojům a postavení Argentiny v regionálních organizacích, zejména MERCOSUR. Třetí část je věnována konkrétním nesmluvním, resp. autonomním, nástrojům obchodní politiky.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses