Past středního příjmu na příkladu Jižní Koreje a Thajska - Samler, Kristián (2016)
Hlavním cílem této diplomové práce je definování klíčových faktorů, jež zapříčiňují stále se zvětšující ekonomickou propast mezi Jižní Koreou a Thajským královstvím. Tohoto cíle je v práci dosaženo pomocí metod analýzy, popisu a komparace, které byly využity při zkoumání obou ekonomik. Rámcovým tématem práce je past středního příjmu, na jejímž základě vysvětluji rozdíl z hlediska ekonomické úrovně obou států.