Specifika stravování při kulturních a sportovních akcích - Sabová, Gabriela (2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat sportovní arénu jako místo, kde se konají kulturní a sportovní akce z hlediska poskytovaných stravovacích služeb. Toto místo je atypické ve srovnání s běžnými restauračními zařízeními nejen samotným prostorem, ale také obsluhou zákazníků, přípravou a podáváním sortimentu. Pod jednou střechou se nacházejí stánky s rychlým občerstvením, ale i švédské stoly s neomezenou konzumací. Teoretická část práce je věnována základním pojmům týkající se stravování, především z oblasti cateringu a provozoven rychlého občerstvení. Praktická části se soustředí na identifikaci vybrané společnosti skrz její historii, dispoziční řešení a stravovací služby, které svým klientům nabízí. V závěrečné kapitole jsou analyzovány a porovnány sportovní a kulturní akce zvláště z hlediska spotřebovaného sortimentu.