Současné trendy v nekonvenční těžbě ropy a zemního plynu se zaměřením na USA - Prášek, Jakub; Vošta, Milan, 1962-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá aktuálními trendy a vývojem nekonvenční těžby ropy a zemního plynu. Hlavní náplní práce je zhodnocení a analýza celosvětového vývoje nekonvenční produkce a vlivu jejího růstu v poslední dekádě na světové hospodářství a trhy s danými komoditami. Vymezena jsou nejen pozitiva, nýbrž také rizika a omezení těžby těchto zdrojů, týkající se zejména ekonomických a environmentálních otázek. V závěrečné části práce je pozornost zaměřena především na USA a zdejší boom nekonvenční těžby z břidlic. Ten je analyzován a na základě analýzy je predikován budoucí vývoj. V neposlední řadě jsou prozkoumány také vlivy na americkou ekonomiku, především na americkou obchodní bilanci.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses