Frameworky pro jednotkové testování v jazyce Scala - Kolmistr, Tomáš; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Šlajchrt, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce se zabývá frameworky pro jednotkové testování v programovacím jazyce Scala. Celkem je v práci představeno pět frameworků, z čehož dva jsou určeny pro jednotkové testování s mock objekty a tři bez mock objektů. První, teoretická část práce má za cíl čtenáře seznámit s pojmy ohledně testování a s jazykem Scala. V další části si práce klade za cíl specifikovat kritéria pro vyběr samotných frameworků včetně kritérií pro jejich následné porovnání. V praktické části jsou na demonstrativní aplikaci napsány jednotkové testy dle testovacích scénářů a provedeno slovní porovnání všech frameworků.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses