Obchodní vztahy ČR s Tureckem - Kokořová, Markéta (2016)
Cílem práce je zanalyzovat vzájemné obchodní vztahy České republiky a Turecka, zhodnotit příležitosti, které turecké trh poskytuje českým exportérům a odpovědět na otázku, zda je současné Turecko perspektivní oblast pro vývoz z České republiky. Práce se zabývá základními makroekonomickými charakteristikami Turecka, popisuje a porovnává odlišnosti, na které český vývozce může narazit při sjednávání obchodních kontraktů v Turecku a analyzuje současné vzájemné obchodní vztahy České republiky a Turecka a jejich vývoj v posledních letech.